Kaas en zoveel meer

Sinds de middeleeuwen wordt de Hervekaas door kaasliefhebbers op prijs gesteld. Zijn vierkante vorm, zijn warme baksteenkleur en zijn typerende geur kenmerken deze kaas die diep geankerd is in zijn geboortestreek: het Land van Herve.

De kaasmakerij Terre de fromages

De kaasmakerij Terre de fromages verwerkt de productie van 25 melkveehouderijen uit het Land van Herve. Elk jaar worden onze kazen door 1 Belgisch gezin op 4 verbruikt.

Terre de fromages verkoopt zijn kazen via een netwerk van gespecialiseerde groothandelaars. Die staan in voor de verdeling van de kazen bij de zuivelhandelaars, speciaalzaken, restaurants... Onze kazen zijn ook in alle winkels van de Belgische grootdistributie te vinden. Terre de fromages voert ongeveer 10 % van haar productie uit naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Canada...

Tips en vragen over onze kazen

  • Hoe vermijdt u slechte geuren?
  • Kunnen we kaas invriezen?
  • Wat is het verschil tussen zachte en pikante Hervekaas?