Des vaches dans un pré
de Hervekaas BOB

Wat is Hervekaas BOB?

Hervekaas

Sinds de middeleeuwen wordt de Hervekaas door kaasliefhebbers op prijs gesteld. Zijn vierkante vorm, zijn warme baksteenkleur en zijn typerende geur kenmerken deze kaas die diep geankerd is in zijn geboortestreek: het Land van Herve.

Door de oudere generatie wordt hij traditioneel gegeten met wat Luikse siroop en een kop koffie.

Het is een uitstekende kaas om een maaltijd af te ronden, en is de perfecte gezel van een gulle wijn, een vintage portwijn of bruin abdijbier. Liefhebbers appreciëren hem ook bij een goede Gewürztraminer.

Certains grands chefs coqs démontrent aussi que le fromage de Herve ne se limite pas au plateau de fromages mais l’intègrent dans des préparations subtiles tels que des salades, sauces, crèmes brûlées et autres mets gastronomiques. Ce cube de 100, 200 ou 400g fait merveille dans des recettes. Là où d’autres fromages s’éteignent, le Herve apporte ses saveurs subtiles aussi à des recettes simples de tous les jours : risotto, tartiflette, sauce, croque-monsieur,… Découvrez toutes nos recettes au fromage de Herve

De Hervekaas behoort tot de familie van zachte kazen met gewassen korst. Dat vraagt regelmaat in het rijpingswerk. Elke kaas wordt meerdere keren per week gewassen en omgedraaid. De handen van de kaasmaker zijn daarom onmisbaar voor de lange en methodische rijping waarbij de kaas in de loop der weken zijn oranje, enigszins vette korst verkrijgt, alsook zijn zo kenmerkende smaak en geur.

Er bestaan 3 types Hervekaas: l de zachte, de pikante (langer gerijpt) en de Remoudou, een oude receptuur op basis van volle melk (rijker en met complexere aroma's).

Zijn geschiedenis ontdekken
Hervekaas

De Hervekaas behoort tot de familie van de zachte kazen met gewassen korst