Les fromagers dans la fromagerie Terre de fromages
De kaasmakerij Terre de fromages

Vakmanschap

Vakmanschap

De filosofie van de kaasmakerij is het meesterschap uit het verleden te combineren met de hedendaagse technologie. Onze projecten tonen onze wil om een landbouw op mensenmaat te behouden, om traditionele kwaliteitsproducten te maken en om deel uit te maken van onze omgeving. Het geheim van deze unieke kazen is hun geboortestreek, de kwaliteit van de melk en het erkende vakmanschap van de meester-kaasmakers.

  • checkEerlijkheid
  • checkPassie
  • checkRespect

Al eeuwen lang

De ingrediënten om kaas te maken zijn nog steeds dezelfde: melk, zout, stremsel, fermenten. De melk wordt geproduceerd door de koeien die op de weilanden van het Land van Herve grazen, een streek waarvan het landschap bewaard bleef.
De eeuwenoude handelingen van het kaasmaken zijn nog altijd dezelfde: de kaasmaker voegt stremsel toe zodat de melk gaat stollen, hij versnijdt de wrongel, laat zijn kazen uitlekken, pekelt, wast en wrijft ze in. Hij geeft ze al zijn aandacht gedurende het hele fabricage- en rijpingsproces. Deze aangeleerde en herhaalde handelingen de liefde voor het vak en de kennis van het product maken deel uit van de traditie, die voortdurend wordt vernieuwd.

In het Land van Herve is er slechts één manier om goede kaas te maken: de manier die van generatie op generatie werd overgedragen. Het productiegeheim voor onze kazen is de handmatige, precieze en methodische rijping.
De meester-kaasmakers van Terre de fromages kennen hun vak. Bewust van de eeuwenoude traditie waken ze over het lange rijpingsproces van hun kazen.

Hervekaas

De meester-kaasmakers van Terre de fromages kennen hun vak.

Aan de hedendaagse eisen voldoen

Terwijl de kaasmakerij de tradities en traditionele rijpingsmethodes wil bewaren, wenst Terre de fromages ook aan de hedendaagse eisen te voldoen:
De constante kwaliteit van haar producten wordt verzekerd door het centraliseren van alle productieprocessen, die vroeger over verschillende locaties verspreid waren, en door de nauwkeurigheid en de beheersing van alle parameters (de temperatuur in de kelders, de vochtigheidsgraad...)

De uitstekende beheersing van elke stap van het productieproces is slechts mogelijk dankzij de technologie en regelmatige investeringen. De veiligheid van de producten is gegarandeerd door het implementeren van efficiënte controle-instrumenten. De nieuwe innoverende producten worden ontwikkeld door onze dienst Onderzoek en Ontwikkeling die over de nodige technische vaardigheden en creativiteit beschikt.

Onze visie ontdekken