
Nieuws
Toasts van gegrilde Chèvre des Moines met honing en koolsalade
05.04.2023
Meng de suiker en 1 afgestreken theelepel zout met 1,5 dl heet water in een slakom tot het volledig is opgelost. Voeg de azijn toe, dan de kool, zeer fijn (...)
Gehaktballetjes in tomatensaus met Chèvre des Moines
05.04.2023
Fruit op een laag vuurtje in een grote braadpan gedurende 2 minuten 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook in de olijfolie. Bestrooi met Provençaalse kruiden en Espelettepeper naar (...)
Cake met courgette, Ardense ham en Bouquet des Moines
13.01.2023
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de ui fijn en snijd de courgette in blokjes. Fruit ze in een braadpan op hoog vuur met 2 eetlepels olijfolie en de (...)
Salade met Val-Dieu Délice des Moines
27.07.2022
Bak de spekreepjes in een pan. Voor de vinaigrette: meng de honing, het ciderazijn en wat zout in een klein bokaal. Voeg er de fijngehakte sjalot, de olie, de mosterd (...)
Herve op de barbecue
14.10.2019
Leg de in 4 gesneden Remoudou in een klein stoofpotje (porselein of aardewerk). Voeg de gehakte paprika’s toe, de rozemarijn en de piment d’Espelette. Zet er het deksel op en (...)
Salade van linzen en asperges met Herve
14.10.2019
Breng licht gezouten water in een steelpan aan de kook en laat de hele mini-asperges 3 min koken, giet ze af en leg ze in ijskoud water. Laat de hazelnoten (...)
Taboulé van bulgur met Herve, wortelen en rozijnen
14.10.2019
Meng de bulgur, de rozijnen, het komijnpoeder, peper en zout in een grote kom. Voeg kokend water toe tot alles net onder staat en laat 15 min wellen. Haal intussen (...)
Kipsalade tex-mex met Val-Dieu
22.10.2018
Meng de kruidenmix met de olijfolie. Wrijf de kipfilets in met dit mengsel en bak ze aan beide kanten op matig vuur gedurende 10 min. Mix ¼ van een avocado (...)
Croque met kip, kweeperenpasta en Val-Dieu
22.10.2018
Besmeer een boterham met heel weinig boter, draai om en besmeer met kweeperenpasta. Verdeel er de in stukjes gesneden kip over zodat de hele boterham bedekt is. Kruid lichtjes met (...)
Buddha bowl van de Abdij
22.10.2018
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Leg intussen het ei in een andere steelpan met kokend water, reken 6 (...)