Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Salade met Val-Dieu Délice des Moines

Hoofdgerecht

Salade met Val-Dieu Délice des Moines

Downloaden

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 Val-Dieu Délice des Moines 125g
  • 1 mix van sla en rucola naar eigen smaak
  • 200 g spekreepjes
  • 1 appel
  • 1 mix van gedroogde vruchten (walnoten, amandelen, cashewnoten)
  • 1 klein sjalot
  • 4 eetlepels ciderazijn
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Bak de spekreepjes in een pan.
  2. Voor de vinaigrette: meng de honing, het ciderazijn en wat zout in een klein bokaal. Voeg er de fijngehakte sjalot, de olie, de mosterd en peper aan toe. Sluit het bokaal af en schud goed.
  3. Leg de salademix of het bord.
  4. Voeg er de in stukjes gesneden appel, de gebakken spekreepjes, de Val-Dieu Délice des Moines en de gedroogde vruchten aan toe.
  5. Besprenkel de salade met de vinaigrette en serveer deze heerlijke, makkelijk te bereiden salade.