Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Toasts van gegrilde Chèvre des Moines met honing en koolsalade

Hoofdgerecht

Toasts van gegrilde Chèvre des Moines met honing en koolsalade

Downloaden

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

  • 2 Val-Dieu Chèvre des Moines 125g
  • 250 g rode kool
  • 100 g mesclun
  • 1 grote appel
  • ½ citroen
  • 40 g hazelnoten
  • ½ dun stokbrood
  • 6 eetlepels honing
  • 50 g fijne suiker
  • 1,5 dl alcoholazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Meng de suiker en 1 afgestreken theelepel zout met 1,5 dl heet water in een slakom tot het volledig is opgelost. Voeg de azijn toe, dan de kool, zeer fijn gesneden met een mandoline. Meng en laat minstens 1 uur in de koelkast staan.
  2. Hak de hazelnoten grof. Snijd de appel in staafjes en meng ze met een beetje citroensap zodat ze niet bruin worden. Verdeel ze over de borden, samen met de mesclun. Besprenkel met olijfolie en voeg wat uitgelekte rode kool toe.
  3. Verwarm de ovengrill. Snijd 12 kleine sneetjes stokbrood en rooster ze aan beide kanten in een pan. Leg ze op een bakplaat. Snij de Val-Dieu Chèvre des Moines in plakjes en verdeel die over de stokbroodtoastjes. Besprenkel elke toast met een halve theelepel honing en bestrooi met hazelnoten. Bak ze onder de grill en houd ze in het oog.
  4. Verdeel de toasts over de borden en serveer als voorgerecht of lunch.

Tip: Naargelang het seizoen en je eigen voorkeur kan je de rode kool vervangen door witte kool of spitskool. Dankzij de azijnmarinade wordt de kool zachter maar blijft hij knapperig en is hij beter verteerbaar. Je kunt de kool een paar dagen in de koelkast bewaren.