Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Kaas, een alternatieve bron van eiwitten

18.02.2021

Kaas, een alternatieve bron van eiwitten

Elke dag moet het ideale bord een bron van koolhydraten, vetten en eiwitten bevatten. Steeds meer mensen wensen hun vleesconsumptie te beperken. Het is echter essentieel om deze bron van eiwitten te vervangen door een andere … u hebt het geraden! Kaas is een perfect alternatief.

Het is belangrijk te weten dat kaas een bron van volledige eiwitten is omdat kaas de 8 essentiële aminozuren bevat. Daarom is het een interessant voedingsmiddel om in uw eetpatroon op te nemen, als u een vegetariër bent, als u uw vleesconsumptie wilt minderen of gewoon uw eetgewoontes wilt veranderen.

Zoals u ziet, heeft kaas zijn plaats in uw dagelijkse maaltijden. Combineer hem met granen, peulvruchten en seizoensgroenten om evenwichtige, smakelijke en gezonde gerechten te bereiden.

Bovendien is het aanbevolen uw vleesconsumptie tot 500 g per week te beperken. Alternatieven moeten dus op het menu komen te staan! Wij kunnen uw alvast een paar recepten voorstellen: