Maak de broccoliroosjes los en snij de stengels fijn. Schil en snij de stronk in kleine blokjes. Doe alles in een kookpot met kokend water en reken 4 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
Verwarm intussen de olie in een braadpan en bak de pancetta en de gehakte ui goudbruin. Laat goed uitlekken.
Klop de eieren los met de room in een grote kom. Voeg de uitgelekte broccoli toe en de pancetta met ui. Kruid met peper en lichtjes met zout.
Bekleed een taartvorm met het deeg. Verdeel de bereiding gelijkmatig over de taartbodem en bestrooi met de in grote blokjes gesneden Bouquet des Moines. Zet 25 min in de oven.
Serveer warm, als voor- of hoofdgerecht, met een tomatenslaatje. Deze quiche is ook koud heel lekker voor een buffet of picknick.
Tip : Dit recept kan je ook bereiden met een restje gekookte groenten.
Door verder te browsen op deze website aanvaardt u het gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren
Profiteer van onze exclusieve recepten en van de recentste informatie over uw favoriete kazen: schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Ik wil de nieuwsbrieven van Terre de fromages ontvangen om te profiteren van de nieuwe recepten en van de recentste informatie van Terre de fromages ; door mij in te schrijven, ga ik er ook mee akkoord dat mijn gegevens gedurende 10 jaar worden bewaard in de databank van Herve Société en ik weet dat ik me altijd kan uitschrijven door te klikken op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.