Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Wafels met verse kruiden en Délice des Moines

Hoofdgerecht

Wafels met verse kruiden en Délice des Moines

Downloaden

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 2 Val-Dieu Délice des Moines 125g
  • 1 ei
  • 25 g verse kruiden naar keuze: persil, bieslook, dragon, ...
  • 1 bakje waterkers
  • 2 eetlepels bruine amandelen
  • 25 cl halfvolle melk
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel fijne suiker
  • 1 theelepel baking powder of natriumbicarbonaat
  • 20 g boter
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Klop de bloem en het bakpoeder samen in ⅔ van de melk. Voeg de resterende melk, het ei, de suiker, de peper en een snufje zout toe. Meng en voeg dan de fijngehakte kruiden toe. Goed mengen.
  2. Verwarm het wafelijzer tot een hoge temperatuur. Laat de boter smelten en bestrijk er met een siliconenborstel het wafelijzer mee. Bak de wafels. Wacht altijd tot het wafelijzer weer heet is alvorens verder te bakken.
  3. Snijd de Val-Dieu Délice des Moines in reepjes en leg ze op de warme wafels zodat ze een beetje smelten. Bestrooi met grof gehakte amandelen, versier de borden met de waterkers en serveer. Brunch, voorgerecht of lichte maaltijd? Kwestie van keuze.

Tip: Serveer de wafels zodra ze gebakken zijn, zo blijven ze zacht. Als je ze op voorhand bereidt en in een broodrooster of pan opwarmt, dan zullen ze knapperig zijn