Kook de ongeschilde aardappelen gaar volgens de methode naar keuze (water, stoom of microgolfoven), maar zorg dat ze nog wat vast zijn.
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
Doe de olie, de spekblokjes en de gesnipperde uien in een grote sauteuse. Laat ze 5 minuten op zacht vuur bakken en dan enkele minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de witte wijn toe en laat 2 minuten op vrij hoog vuur inkoken. Doe er de room bij en kruid met peper. Neem van het vuur.
Schil de aardappelen indien gewenst (facultatief), snij ze in dikke plakken. Doe ze bij in de sauteuse en meng. (Doe de bereiding in een ovenschaal als je pan niet ovenbestendig is).
Snij de Hervekaas in 8 dikke plakken en leg ze boven op de bereiding. Zet 20 min in de oven.
Serveer de tartiflette met Hervekaas warm met een flinke portie salade.
Tip : Je kan de ovenschaal met een gehalveerd lookteentje inwrijven vooraleer je er de bereiding in doet.
Door verder te browsen op deze website aanvaardt u het gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren
Profiteer van onze exclusieve recepten en van de recentste informatie over uw favoriete kazen: schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Ik wil de nieuwsbrieven van Terre de fromages ontvangen om te profiteren van de nieuwe recepten en van de recentste informatie van Terre de fromages ; door mij in te schrijven, ga ik er ook mee akkoord dat mijn gegevens gedurende 10 jaar worden bewaard in de databank van Herve Société en ik weet dat ik me altijd kan uitschrijven door te klikken op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.