Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Saus met Herve, bruin bier en Luikse siroop

Bijgerecht

Saus met Herve, bruin bier en Luikse siroop

Downloaden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g pikante Hervekaas B.O.B.
  • 1/2 fles bier Val Dieu bruin (16,5 cl)
  • 1 à 2 eetlepels Luikse siroop
  • 12 cl verse room
  • 3 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Giet het bier in een grote steelpan, voeg dan de in blokjes gesneden Herve toe.
  2. Doe er ook de room bij, de Luikse siroop en het bindmiddel. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe met de garde ( pas op : de schuimige bereiding kan heel snel stijgen !) Laat 5 min sudderen op heel zacht vuur.
  3. Breng op smaak met Peper en zout en serveer.
  4. Deze saus met Hervekaas past uitstekend bij gegrild, gebakken of geroosterd wit vlees : varkenshaasje, gebraad of koteletten, kip, parelhoen, enz. Ook lekker bij eendenborst of gehaktballetjes.

Tip : de hoeveelheid Luikse siroop is echt een kwestie van smaak : begin met 1 eetlepel en pas beetje bij beetje aan om niet te eindigen met een te zoete saus.