Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Prikkers van aardappelen en ham met Val-Dieu

Voorgerecht

Prikkers van aardappelen en ham met Val-Dieu

Downloaden

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 9 sneden Val-Dieu Abdijkaas
  • 12 kleine aardappelen type Charlotte (800 g)
  • 12 fijne sneden rauwe ham
  • 250 g kerstomaten
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Bereiding

  1. Gaar de ongeschilde aardappelen op je eigen manier (microgolfoven, stomen, kokend water). Laat 5 min afkoelen.
  2. Snij de sneden kaas in 4. Snij de aardappelen in 2 en kruid met peper. Leg tussen de 2 helften van elke aardappel 3 plakjes kaas. Wikkel elke aardappel in een snede ham.
  3. Verwarm de olie in een grote pan met antikleefbodem en bak de rolletjes en de kerstomaten op matig vuur rondom goudbruin. Bestrooi met verse tijm en neem uit de pan van zodra de kaas begint te smelten.
  4. Prik een tomaat op elk rolletje en serveer de prikkers van aardappelen en ham met Val-Dieumet een slaatje.

Tip : gebruik heel fijn gesneden ham (serrrano, parma of andere), die hecht goed wanneer je er de aardappelen in rolt.