350 à 400 g pizzadeeg (zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht)
1 ei
100 g zure room
peper
Bereiding
Leg de bol pizzadeeg in een met bakpapier beklede taartvorm. Rek het deeg uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kant toe te duwen tot het de rand van de vorm raakt. Bedek met een propere keukendoek en laat 30 min op kamertemperatuur rijzen (in een warme omgeving).
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Snij de Hervekaas in plakken en leg ze op het deeg. Splits de eieren en meng de eidooiers met de room en peper. Klop de eiwittten stijf en spatel ze onder het roommengsel. Giet deze bereiding op de kaas.
Zet 10 min in de oven. Neem de flamiche uit de vorm en leg de taart met het bakpapier op het ovenrooster. Laat nog 15 min bakken.
Serveer warm met een slaatje.
Tip : Rol het pizzadeeg zeker niet uit met de deegroller want het rijzen zal dan niet lukken.
Door verder te browsen op deze website aanvaardt u het gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren
Profiteer van onze exclusieve recepten en van de recentste informatie over uw favoriete kazen: schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Ik wil de nieuwsbrieven van Terre de fromages ontvangen om te profiteren van de nieuwe recepten en van de recentste informatie van Terre de fromages ; door mij in te schrijven, ga ik er ook mee akkoord dat mijn gegevens gedurende 10 jaar worden bewaard in de databank van Herve Société en ik weet dat ik me altijd kan uitschrijven door te klikken op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.