Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Toast met peer, Hervekaas, tijm, noten en gedroogde veenbessen

07.11.2019

Toast met peer, Hervekaas, tijm, noten en gedroogde veenbessen

Voor een tiental toasts

  • 1 zachte Herve
  • 2 Conférence-peren
  • 150 g veenbessen
  • 150 g suiker
  • Een handvol takjes tijm
  • 2 handvol fijngehakte noten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de peren in plakjes van 1 cm.
  • Snij de Hervekaas in blokjes.
  • Zet de veenbessen met de suiker en 100 ml water op het vuur. Wanneer de mix, na een tiental minuten, een geleiachtige textuur begint te krijgen, zeef het mengsel en bewaar de verkregen siroop.
  • Leg de plakjes peer op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Leg op elk plakje een stuk Hervekaas en laat 8 minuten bakken in de oven.
  • Haal de toasts uit de oven en laat ze wat afkoelen. Besprenkel de toasts met de siroop en voeg er wat fijngehakte noten en takjes tijm aan toe.

Recept van Alia.Rds