Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Pasta met Hervekaas, butternut, hazelnoten en grannyappel

21.10.2019

Pasta met Hervekaas, butternut, hazelnoten en grannyappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zachte Herve
  • 500 g pasta van het type orecchiette
  • ½ butternut
  • 1 koffielepel Luikse siroop
  • 15 g boter
  • 150 ml room
  • 1 witte ui
  • 1 groene appel (van het type granny)
  • 2 handvol in stukjes gehakte hazelnoten
  • 5 blaadjes salie
  • 1 koffielepel muscaatnoot
  • 1 koffielepel kaneel

Bereiding
In een pan, laat de fijngehakte ui zachtjes fruiten in wat boter. Voeg de Luikse siroop toe en laat de ui karamelliseren. Schenk er de room bij en voeg de in stukken gesneden Herve toe (verwijder de korst). Laat de Herve op een zacht vuurtje smelten in de room. Voeg er het salietuiltje aan toe.

Bak in een andere pan de butternut (snij die in redelijk fijne blokjes). Voeg de kaneel en muscaatnoot toe en laat op een middelmatig vuur garen. Na +/- 10 minuten, op het einde van het garen, zet het vuur hoger om de butternut te bakken tot die goudgeel is.

Terwijl de butternut aan het garen is, kook ook de pasta gaar.

Wanneer de Herve goed in de saus versmolten is, verwijder de salie en voeg er de in kleine stukjes gesneden appel bij. Laat de saus nog 5 minuten op een zacht vuurtje staan.

Doe de gaargekookte pasta in de saus en voeg er de butternut aan toe.

Serveer met de in stukjes gehakte hazelnoten, een beetje fijngesneden appel en één of twee blaadjes salie.

Recept van Alia.rds