Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Gyoza’s met champignons en Hervekaas

24.10.2019

Gyoza’s met champignons en Hervekaas

Ingrediënten (voor ongeveer dertig gyoza’s):

  • 30 gyozavellen
  • 100 g L’Exquis Herve pikant (BOB)
  • 3 grote gedroogde shiitakes
  • 7 witte champignons
  • 20 g doodstrompetten (een handvol)
  • 3 jonge uitjes
  • 1 kleine sjalot
  • 5 cl droge witte wijn
  • Bakolie, zout, peper
  • 3 eetlepels sojasaus (lichtjes gezout)
  • 1,5 eetlepel Luikse siroop
  • Serveren met: rauwe witloof, mayonaise, sojasaus / Luikse siroop

Bereiding

Laat de shiitakes weken in een kom gevuld met water.

Hak de sjalot fijn, was en snijd de champignons, snijd de jonge uitjes in dunne schijfjes.

Fruit de sjalot in een beetje olie in een pan met een antiaanbaklaag. Voeg de champignons en 2/3 van de jonge uitjes toe en ze al roerend op een hoog vuur bakken. Kruid met zout en peper. Blus met de witte wijn na enkele minuten. Wanneer de wijn volledig verdampt is, stop het garen. De champignons moeten goudkleurig zijn, maar niet noodzakelijk volledig gaar (ze zullen nog verder garen in de gyoza’s).

Hak met een mes of een dikke hakmolen het champignonmengsel samen met de resterende jonge uitjes. Laat afkoelen. Snijd de Hervekaas in blokjes van 0,5 cm. Meng ze voorzichtig met de champignons en zorg ervoor dat de blokjes goed verdeeld worden in de vulling.

Leg op een gyozavel een theelepel vulling. Bevochtig de omtrek van het vel. Vouw het vel in de helft en verzegel de randen door één rand op zichzelf te vouwen en fronsjes te maken. Druk de randen stevig aan.

Herhaal dit totdat u de vulling (of de chefkok!) hebt opgebruikt.

Bereid de saus in een pan: warm de sojasaus en de Luikse siroop op tot net onder het kookpunt, blijf roeren om de siroop goed door de sojasaus te mengen. Laat afkoelen.

Giet in een grote verhitte pan met antiaanbaklaag een eetlepel bakolie. Leg er de gyoza’s in en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Bak 2 à 3 minuten op een hoog vuur tot de gyoza’s aan hun onderkant een mooie bruine korst hebben. Blus met een klein glas water en dek de pan onmiddellijk af. Laat ze gedurende drie minuten verder stomen op een matig vuur.

Serveer de gyoza’s met de Luikse siroopsaus. Serveer de gyoza’s bij een kleine salade van witloof met een mayonaise waaraan wat saus van soja & Luikse siroop werd toegevoegd…

Recept van Cook’n’Roll