Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Gegratineerde zoete aardappel met Hervekaas – Een vegetarisch recept

29.10.2019

Gegratineerde zoete aardappel met Hervekaas – Een vegetarisch recept

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 L’Exquis Herve Remoudou
  • 800 g schoongemaakte zoete aardappelen
  • 200 g gegaarde bulgur
  • 200 g gegaarde kikkererwten
  • 10 spruitjes
  • 20 fijngehakte amandelen
  • 2 eetlepels gedroogde bosbessen
  • 1 koffielepel komijn, koriander, kurkuma en paprika
  • 1 snufje knoflookpoeder
  • 2 eetlepels peterselie of koriander
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding van de gegratineerde zoete aardappel met Hervekaas:

Leg de in 2 gespleten zoete aardappelen en de in 2 gesneden spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met een scheutje olijfolie.

Bak in de oven gedurende 30 à 40 minuten.

De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen, controleer dit met het punt van een mes.

Meng de gespoelde en uitgelekte kikkererwten in een kom met de kruiden, het knoflookpoeder, wat zout en olijfolie. Leg ze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat.

Bak in de oven gedurende 20 minuten.

Kook ondertussen de bulgur gaar volgens de op de verpakking vermelde instructies. Wanneer de bulgur gaargekookt is, meng met de amandelen, bosbessen, de helft van de kikkererwten, de spruitjes en peterselie. Kruid met zout, peper en besprenkel met olijfolie.

Vul de zoete aardappelen voorzichtig met het bulgur-mengsel. Leg ze in een licht geoliede ovenschaal.

Bestrooi met wat kikkererwten en spruitjes. Werk af met plakjes Hervekaas.

Verwarm 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Tip:

Als er nog ingrediënten overschieten, maak dan een salade van platte peterselie, bulgur, kikkererwten, spruitjes, olijfolie en citroen. Bewaar in de koelkast tot het opdienen.

Recept van Tomate-Cerise