Doe 4 eetlepels olijfolie in een sauteuse of wok en stoof de gesnipperde ui aan. Voeg geleidelijk aan de spinazie toe en laat stoven op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Voeg peper, zout en een beetje nootmuskaat toe. Laat uitlekken in een fijne zeef.
Laat de pijnboompitten roosteren in een droge pan op middelhoog vuur. Snij de Herve in fijne plakjes.
Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Smeer een tortilla lichtjes in met olie en draai om. Verdeel 1/6 van de spinazie over één helft. Voeg enkele plakjes Herve toe en bestrooi met pijnboompitten. Plooi dicht en maak de andere tortilla’s op dezelfde manier.
Laat ze, op middelhoog vuur, aan beide kanten goudbruin bakken in een antikleefpan (pannenkoekenpan of gewone).
Serveer de warme quesadillas met Hervekaas met een tomatensalade als lichte maaltijd. Ook super, in driehoekjes gesneden, als aperitiefhapje.
Tip : Voor een zoete toets kan je enkele rozijnen bij de spinazie doen.
Door verder te browsen op deze website aanvaardt u het gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren
Profiteer van onze exclusieve recepten en van de recentste informatie over uw favoriete kazen: schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Ik wil de nieuwsbrieven van Terre de fromages ontvangen om te profiteren van de nieuwe recepten en van de recentste informatie van Terre de fromages ; door mij in te schrijven, ga ik er ook mee akkoord dat mijn gegevens gedurende 10 jaar worden bewaard in de databank van Herve Société en ik weet dat ik me altijd kan uitschrijven door te klikken op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.