Bereiding
- Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
- Hak de amandelen met een mes (of in de keukenrobot, maar zorg dat je ze niet tot poeder vermaalt).
- Snij de Herve in 3 dikke plakken, snij dan elke plak in 4 staafjes. Wentel ze in de amandelen en druk goed aan zodat ze volledig bedekt zijn.
- Laat de boter smelten.
- Snij de brickvellen in twee. Smeer een half vel lichtjes in met gesmolten boter en draai om. Leg een portie Herve haaks op de gesneden kant, in het midden, op 2/3 van de hoogte. Kruid met peper, plooi dubbel, vouw de kanten naar binnen toe en rol op tot een nem. Steek vast met een tandenstoker.
- Maak op deze manier 12 nems en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 5 min in de oven tot ze goudbruin zijn (zet de bakplaat in het bovenste deel van de oven).
- Verwarm de Luikse siroop met 4 eetlepels water tot een gladde saus.
- Bestrooi de warme nems met Hervekaas met de rest van de gehakte amandelen en serveer ze meteen bij het aperitief. Dien de saus apart op.
Tip : Je kan deze nems met Hervekaas ook serveren met een kleine salade. Maak een vinaigrette met 2 eetlepels kurksiroop, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel mosterd, 5 eetlepels olijfolie, zout en peper.