Bereiding
- Snij beide Val-Dieu Bouquet des Moines in 3 dikke plakken. Haal ze door de bloem, dan door de losgeklopte eieren. Rol ze dan in het broodkruim. Dip ze nogmaals in de eieren, dan in de panko. Laat minstens 30 minuten in de koelkast staan zodat de korst kan opstijven.
- Mix de ingrediënten van de vinaigrette in een kleine bokaal, voeg er 1 of 2 eetlepels water aan toe, sluit af en schud goed.
- Snij de witlof in fijne reepje en laat ze in koud water staan.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan (± 1 cm). Bak de kroketten snel aan beide kanten bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer onmiddellijk met de veldsla, de uitgelekte witlofreepjes en de zadenmix. Serveer de vinaigrette apart. Voorgerecht of kleine lunch? Je ziet maar!
Tip: Door de kroketten twee keer te paneren, verkrijg je een knapperige korst die dik genoeg is om te voorkomen dat de kaas lekt tijdens het bakken. Heb je geen panko, vervang die door fijngemalen cornflakes (natuur) of gewone paneermeel.