Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Hoe minder afval in de keuken

21.09.2025

Hoe minder afval in de keuken

🌱 Om ecologische redenen proberen steeds meer mensen hun afval in het dagelijks leven te verminderen. Je hoeft je leven daarvoor niet helemaal om te gooien: elk klein gebaar telt 🙌
Vandaag delen we onze beste tips om voedselverspilling te beperken en je restjes een tweede leven te geven :

  1. Denk aan invriezen.

Restjes van een maaltijd? Aarzel niet om ze in te vriezen! Op dagen dat je geen zin hebt om te koken, ben je blij dat je ze hebt 😋
Ook kaas kan je invriezen! Onze tips vind je hier: www.terredefromages.be/nl/tips-en-vragen-over-onze-kazen/

2. Kook met je restjes

Nog groenten, fruit of kaas over? Verwerk ze in heerlijke gerechten: pasta met kaassaus, balletjes met een smeuïge kaasvulling, salades, croque-monsieur

Op zoek naar inspiratie? Ontdek hier al onze recepten op basis van kaas: www.terredefromages.be/recettes/

3. Koop de juiste hoeveelheden.

Om geen heerlijke kaas, charcuterie of andere vleeswaren te verspillen koop liever aan de snijstand zodat u de juiste hoeveelheden mee naar huis neemt. Daarna is het een kwestie van ze op de juiste manier te bewaren. Wij geven u hier onze tips: www.terredefromages.be/nl/actualites/hoe-bewaart-u-uw-kaas/