Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Gegratineerde penne met paddenstoelen en Hervekaas

09.12.2019

Gegratineerde penne met paddenstoelen en Hervekaas

Ingrediënten:

  • 600 g gekookte penne rigate spelt van Soubry (gewicht van gekookte pasta) – of ongeveer 300 g droge pasta
  • 300 g champignons (hier shiitakes en kruisdisteloesterzwammen)
  • 2 kleine witloofstronken (of 1 grote / standaard)
  • 1 sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 100 g L’Exquis Herve gerijpt met bier
  • 150 ml lichte room
  • 3 plakjes gedroogd eekhoorntjesbrood (van het merk Supersec – heerlijk!)
  • 20 g boter
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 eetlepels broodkruimels
  • Zout, peper, olijfolie

Bereiding:

Kook de pasta in gezouten water (1 liter water en 10 g zout per 100 g gedroogde pasta)

Bak het gedroogde eekhoorntjesbrood aan beide kanten gedurende enkele minuten in een paar druppels olijfolie in een pan met een antiaanbaklaag. Voeg de room toe, breng aan de kook, neem van het vuur en laat minstens 10 minuten trekken. Hak nu het eekhoorntjesbrood fijn. Bewaar.

Hak de sjalot en knoflook fijn. Snij de champignons in plakjes. Snij het witloof in stukjes.

In een grote pan met antiaanbaklaag, laat de knoflook en sjalot smelten in de boter, voeg er ook nog een scheutje olijfolie aan toe. Wat zout, en voeg er na twee minuten de fijngesneden paddenstoelen en witloof aan toe. Blijf er geregeld in roeren terwijl je ze op een hoog vuur laat bakken. Kruid met zout en peper. Wanneer de champignons lichtjes beginnen te bruinen, blus met witte wijn en voeg er de peterselie aan toe. Laat nog verder garen op een middelhoog vuur tot de vloeistof verdampt.

Voeg in dezelfde pan de gekookte pasta en de room toe. Roerbak goed. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de bereiding in een ovenschaal. Bestrooi met de broodkruimels. Leg er fijne plakjes Hervekaas bovenop. Bak in de oven op 180°C gedurende 20 minuten en laat daarna nog 5 minuten grillen.

Recept van Cook’n’roll