Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Conglichioni gevuld met kalfsgehakt, spinazie en zachte Herve

18.10.2019

Conglichioni gevuld met kalfsgehakt, spinazie en zachte Herve

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g conglichioni
  • 500 g kalfsgehakt
  • 450 g verse spinazie
  • 1 gele ui
  • 1 muskaatpompoen
  • 1 zachte Herve
  • 250 ml room
  • Een beetje vers geraspte muskaatnoot
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper van de molen
  • Een scheut olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Breng water aan de kook voor de pasta
  • Hak de ui fijn
  • Was de spinazie
  • Was en snijd de muskaatpompoen in reepjes. Doe de muskaatpompoenreepjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en zet in de oven
  • Snijd de Hervekaas in kleine blokjes
  • In een wok, fruit de ui in een beetje olijfolie
  • Wanneer de ui zachtjes gekleurd is, voeg het kalfsgehakt toe en laat 3 à 4 minuten braden
  • Voeg de room toe en breng aan de kook
  • Voeg de Hervekaasblokjes toe, kruid met muskaatnoot, zout en peper
  • Laat zachtjes voortbakken gedurende 3 minuten
  • Voeg de spinazie toe
  • Kook de pasta 2 minuten minder dan de gaartijd die op de verpakking vermeld staat, en laat ze uitlekken
  • Laat de pasta afkoelen door ze eventjes onder koud water te houden
  • Vul de pasta met de mix Hervekaas / gehakt / spinazie
  • Haal de muskaatpompoen uit de oven (die al 20 minuten in de oven was)
  • Doe de pasta in dezelfde schaal en laat nog 15 minuten verder bakken

Tips:
Voor vegetariërs kan dit recept ook zonder gehakt worden bereid. Voeg dan de reepjes muskaatpompoen toe bij de gefruite ui.
Als u wat tijd wilt winnen, kunt u de muskaatpompoen weglaten.

Recept van Leslie en cuisine