
18.10.2019
Conglichioni gevuld met kalfsgehakt, spinazie en zachte Herve
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g conglichioni
- 500 g kalfsgehakt
- 450 g verse spinazie
- 1 gele ui
- 1 muskaatpompoen
- 1 zachte Herve
- 250 ml room
- Een beetje vers geraspte muskaatnoot
- Fleur de sel
- Zwarte peper van de molen
- Een scheut olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Breng water aan de kook voor de pasta
- Hak de ui fijn
- Was de spinazie
- Was en snijd de muskaatpompoen in reepjes. Doe de muskaatpompoenreepjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en zet in de oven
- Snijd de Hervekaas in kleine blokjes
- In een wok, fruit de ui in een beetje olijfolie
- Wanneer de ui zachtjes gekleurd is, voeg het kalfsgehakt toe en laat 3 à 4 minuten braden
- Voeg de room toe en breng aan de kook
- Voeg de Hervekaasblokjes toe, kruid met muskaatnoot, zout en peper
- Laat zachtjes voortbakken gedurende 3 minuten
- Voeg de spinazie toe
- Kook de pasta 2 minuten minder dan de gaartijd die op de verpakking vermeld staat, en laat ze uitlekken
- Laat de pasta afkoelen door ze eventjes onder koud water te houden
- Vul de pasta met de mix Hervekaas / gehakt / spinazie
- Haal de muskaatpompoen uit de oven (die al 20 minuten in de oven was)
- Doe de pasta in dezelfde schaal en laat nog 15 minuten verder bakken
Tips:
Voor vegetariërs kan dit recept ook zonder gehakt worden bereid. Voeg dan de reepjes muskaatpompoen toe bij de gefruite ui.
Als u wat tijd wilt winnen, kunt u de muskaatpompoen weglaten.
Recept van Leslie en cuisine